MOKYKLOS VEIKLOS ĮSIVERTINIMAS
Hey.lt - Nemokamas lankytoju skaitliukas
© 2024 Visos teises saugomos
Sprendimas: webmanija.lt
... / Galerija / 2015-2016 mokslo metų foto galerija / SVEČIUOSE PAS ODONTOLOGĘ A. STRELKAUSKIENĘ

Tuk tuk, kalasi paskutiniai nuolatiniai mokinių dantukai. Gražių ir sveikų dantų paslaptis – tinkama jų priežiūra nuo pat išdygimo pradžios. Dauguma yra girdėję, kad dantis reikia valyti ryte ir vakare, kad negalima valgyti daug saldumynų ir, kad dantų šepetukus reikia keisti dažnai. Ar visa tai tiesa, Ruklos J. Stanislausko pagr. m-klos 1-5kl. mokiniai su specialiaja pedagoge – logopede Ligita Kazlauskiene ir visuomenės sveikatos specialiste Julija Giršiene nuvyko paklausti Ruklos ambulatorijos odontologės A.Strelkauskienės.  
20 mokinių grupelė, pavalgiusi rytinių Užgavėnių blynų, buvo maloniai priimta ten dirbančių medikių. Jos mokiniams parodė odontologo kabinetą, priemones, kuriomis tvarkomi dantys ir papasakojo, kad bijoti, kas vaikams buvo labai aktualu, nėra ko. Sužinojome, kad išdygus nuolatiniams dantims pagrindiniai burnos higienos principai išlieka tokie patys kaip ir anksčiau. Dantys valomi mišriais judesiais, mažiausiai du kartus per dieną: ryte ir vakare, po 2 – 3 minutes. Paaugliai turėtų pasirinkti vidutinio kietumo šepetėlį, kad geriau išvalytų apnašas nuo dantų paviršiaus. Taip pat  nuo 10 – 12 metų galima pradėti naudoti tarpdančių siūlą. 
Dantys gali sugesti ne tik prastai juos valant, bet ir netinkamai maitinantis: gausus angliavandenių vartojimas skatina dantų ėduonies išsivystimą, vengti lipnaus, ilgai ant dantų paviršiaus išsilaikančio maisto (bulvių traškučių, karamelės), valgyti daugiau skaidulinio, rupaus maisto, kuris skatina savaiminį dantų apsivalymą, vengti gazuotų, dirbtinių dažiklių ir kvapiklių turinčių gėrimų. Juos geriau keisti kefyru, nesaldinta arbata arba paprastu vandeniu. Patariama valgyti kuo mažiau saldumynų. Juos pakeisti šviežiais vaisiais, jogurtu. Paskanavus jais išsivalyti dantis arba išskalauti burną vandeniu, svarbus reikiamas vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekis.
Sužinoję naujos informacijos, mokiniai buvo pakviesti nebijoti ir kartu su tėveliais ateiti pasitikrinti dantukų, nelaukti, kol dantų skylutės taps didesnės ir skaudesnės. Pažadėję atvykti informacija pasidalinti su broliais ir sesėmis, mokiniai atsisveikino ir patraukė atgal į mokyklą. 
Specialioji pedagogÄ—, logopedÄ— Ligita KazlauskienÄ—,
Visuomenės sveikatos specialistė Julija Giršienė
Tuk tuk, kalasi paskutiniai nuolatiniai mokinių dantukai. Gražių ir sveikų dantų paslaptis – tinkama jų priežiūra nuo pat išdygimo pradžios. Dauguma yra girdėję, kad dantis reikia valyti ryte ir vakare, kad negalima valgyti daug saldumynų ir, kad dantų šepetukus reikia keisti dažnai. Ar visa tai tiesa, Ruklos J. Stanislausko pagr. m-klos 1-5kl. mokiniai su specialiaja pedagoge – logopede Ligita Kazlauskiene ir visuomenės sveikatos specialiste Julija Giršiene nuvyko paklausti Ruklos ambulatorijos odontologės A.Strelkauskienės. 20 mokinių grupelė, pavalgiusi rytinių Užgavėnių blynų, buvo maloniai priimta ten dirbančių medikių. Jos mokiniams parodė odontologo kabinetą, priemones, kuriomis tvarkomi dantys ir papasakojo, kad bijoti, kas vaikams buvo labai aktualu, nėra ko. Sužinojome, kad išdygus nuolatiniams dantims pagrindiniai burnos higienos principai išlieka tokie patys kaip ir anksčiau. Dantys valomi mišriais judesiais, mažiausiai du kartus per dieną: ryte ir vakare, po 2 – 3 minutes. Paaugliai turėtų pasirinkti vidutinio kietumo šepetėlį, kad geriau išvalytų apnašas nuo dantų paviršiaus. Taip pat nuo 10 – 12 metų galima pradėti naudoti tarpdančių siūlą. Dantys gali sugesti ne tik prastai juos valant, bet ir netinkamai maitinantis: gausus angliavandenių vartojimas skatina dantų ėduonies išsivystimą, vengti lipnaus, ilgai ant dantų paviršiaus išsilaikančio maisto (bulvių traškučių, karamelės), valgyti daugiau skaidulinio, rupaus maisto, kuris skatina savaiminį dantų apsivalymą, vengti gazuotų, dirbtinių dažiklių ir kvapiklių turinčių gėrimų. Juos geriau keisti kefyru, nesaldinta arbata arba paprastu vandeniu. Patariama valgyti kuo mažiau saldumynų. Juos pakeisti šviežiais vaisiais, jogurtu. Paskanavus jais išsivalyti dantis arba išskalauti burną vandeniu, svarbus reikiamas vitaminų ir mineralinių medžiagų kiekis. Sužinoję naujos informacijos, mokiniai buvo pakviesti nebijoti ir kartu su tėveliais ateiti pasitikrinti dantukų, nelaukti, kol dantų skylutės taps didesnės ir skaudesnės. Pažadėję atvykti informacija pasidalinti su broliais ir sesėmis, mokiniai atsisveikino ir patraukė atgal į mokyklą. Specialioji pedagogė, logopedė Ligita Kazlauskienė, Visuomenės sveikatos specialistė Julija Giršienė